Kérdése van? Hívjon minket! +36303250978

Gyűrű méretezésekGyűrűméret választás

 

 

Ezen az oldalon abban próbálunk segítséget nyújtani, hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű gyűrűt, akár az ékszer fizikális felpróbálása nélkül is.Gyűrűméret választáshoz  dekoratív kép

Lehetséges megfelelő gyűrűméretet választani úgy is, hogy nem tudjuk felpróbálni a gyűrűt, mielőtt kiszállítanák? Igen! Ahhoz viszont, hogy elkerüljük az esetleges rossz méretválsztást, el kell végeznünk egy rendkívül egyszerű, de elengedhetetlen feladatot. Ezt az alábbiakban lépésről lépésre bemutatjuk.

 

Ha tisztában vagy vele, mi a méreted, akkor is gondold át a következőket:

A mérettáblázatban az egyes méretek között nagyon kicsi, néhány tized milliméter az eltérés. Ezért akár 2-3 mérettel kisebb, vagy nagyobb gyűrűt is választhatsz. Tudni kell, hogy a nyári melegben, vagy a szervezetünk vízzel való telítettsége okán, ujjunk mérete 1-2 számmal is változhat. Ha pléldául a méreted 50-es, de a kiválasztott gyűrű csak 51-es, vagy 52-es méretben van készleten, szinte biztosra vehető, hogy megfelelő lesz.

Ahogy testünk szimmetrikus részei sem teljesen egyformák, kezünk ujjainak mérete sem mindig egyezik. Mindig azt az ujjadat mérd le, amin hordani szeretnéd a gyűrűt!

Eljegyzési gyűrű választásakor megfontolandó mindkét gyűrűsujj figyelembevétele, hiszen szokásban van egyik kézről áttenni a másikra a gyűrűt.

 

1. Lépés

A BELSŐ KERÜLET LEMÉRÉSE

Puha mérőszalaggal, szabócentivel tekerd körbe az ujjad, és olvasd le az értéket. Webáruházunkban a gyűrűméreteket a kerület alapján adjuk meg, így a mérőszalaggal mért érték megegyezik a leírásban megadott mérettel.

gyűrű belső kerületének lemérése ábra

 

Ha nem áll rendelkezésre mérőszalag, végy egy kb. ujjnyi szélességű és 6-7 cm hosszúságú papírcsíkot, majd szorosan tekerd az ujjad köré. Jelöld be a papírt, ahol véget ér, majd vonalzóval állapítsd meg a kapott hossz értékét.

 

Gyűrűméret meghatározás ábra


gyűrű méreteyéséhey szükséges szabómérce2. LépésVálaszd ki az ujjméretednek megfelelő belső kerület oszlopot és a tőle jobbra eső gyűrűméret lesz a méreted.

 

gyűrűmérethez táblázat

Gyűrűméret megállapítása meglévő gyűrű alapján:

 

A BELSŐ ÁTMÉRŐ MEGÁLLAPÍTÁSA

 

 

gyűrű belső átmérőjének méréseFektesd a vonalzót egy lapos felületre, majd a mintául szolgáló gyűrűdet fektesd rá a vonalzóra úgy, hogy a gyűrű belső karikájának a közepét metssze a vonalzó. Ha nem tudsz ezzel a körrel nagyobb méretet befogni, akkor jó a mérés Az így kapott érték alapján keresd ki a mérettáblázatból a megfelelő méretet illetve azt, ami a legközelebb áll a kapott számhoz.gyűrű belső átmérő táblázat kép

 

 

<vissza a gyűrű kiválasztásához>